Terugblik Koningsspelen 2017 met een bedankcadeau voor alle KoningsspelenPakket fans!

Een kleine terugblik

Met af en toe een zonnetje en niet al te hoge temperaturen was het prima weer voor de Koningsspelen. Het mag duidelijk zijn dat Koningsspelen 2017 een zeer geslaagd evenement is geworden. Wij hopen dat ook jullie school, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang of willekeurig welke organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde sportdag en dat ons Pakket daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren. Twitter, Facebook en Youtube staan in elk geval vol met enthousiaste verhalen en kleurrijke foto’s van blije kinderen.
 Mochten jullie nog leuke voorbeelden hebben waarin te zien is dat ons KoningsspelenPakket gebruikt is dan houden wij ons van harte aanbevolen! Deel ze met ons via Facebook of mail.

Extra’s

Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar ons best gedaan om een aantal extra materialen te bieden die bij konden dragen aan nog leukere koningsspelen.
• Ons koninklijk kwartet was een groot succes. Het is zelfs gelukt om een exemplaar (via leraar van het jaar Daisy Mertens) aan te bieden aan onze Koning en Koningin. Wie weet speel je hetzelfde spel als de koninklijke familie!
• De Koningskwis is gespeeld in binnen- en buitenland.
• In Koeweit zijn een aantal kinderen blij gemaakt met een mooie oranje rugzak met daarop een afbeelding van onze Koning.
• Een groot aantal bezoekers van onze website heeft de extra spellen, de medailles, de kronen  of het Wilhelmus gedownload.

En dan is er koffie!

koningsspelen pakketHet KoningsspelenPakket 2017 was een groot succes maar kan het nóg beter volgend jaar? Voordat we ons gaan voorbereiden op de volgende Koningsspelen genieten we onder het genot van een kopje koffie nog even na van alle positieve reacties op het pakket van dit jaar.

Schenk (jij) ons een kopje koffie (in)?

Pakket 2018

Heb je nog opmerkingen, suggesties en tips voor volgend jaar? Wij horen het graag en nemen het mee in de eerstvolgende brainstormsessie voor het pakket van 2018.
Wist je al dat we naast het KoningsspelenPakket ook werken aan andere downloadbare themapakketten?  Dus als je tussen de Spelen door op de hoogte wilt blijven van KoningsspelenPakket, volg ons dan op social media.

Bovendien help je ons bereik groter te maken door onze Facebookpagina te liken, ons te volgen op Twitter of KoningsspelenPakket .

Dank aan onze sponsors

We bedanken onze sponsors! Zonder hen was het niet mogelijk geweest om het KoningsspelenPakket in deze vorm mogelijk te maken.
Onze hoofdsponsors dit jaar waren Bekius schoolmaterialen, de Veldhuis Adviesgroep, Graviant educatieve uitgeverij en HWE City & Park.
Via de sponsorpagina kun je met al onze sponsors kennismaken.

Maar wij bedanken ook alle trouwe fans. Als dank voor je vertrouwen ontvang je nog een extra cadeau. Je vindt de link in de nieuwsbrief/bedankmail.

Wij wensen je, in Nederland en ver daarbuiten, heel veel goeds toe en hopen dat je ook volgend jaar weer van ons pakket gebruik zal maken.

Linda Thuijs en Geke Versprille

Van Koningsspelen naar Olympische Spelen

 • Koningsspelen gemist?
 • Was jouw school door omstandigheden niet in de gelegenheid om mee te doen aan deze nationale sportdag?
 • Ben je nog op zoek naar een leuk thema voor het eindejaarsfeest op school?

Olympische Spelen op de basisschool

De Olympische Spelen waren in eerste instantie bedoeld om jonge Griekse mannen (geen vrouwen) van hun beste lichamelijke en sportieve kant te laten zien en om een aan een goede relatie tussen de verschillende Griekse steden te werken. Vanaf 2010 worden er ook Olympische Spelen voor kinderen gehouden, de Olympische Jeugdspelen voor sporters van 14 tot en met 18 jaar.

Sinds 23 juni 1948 is er echter ook een Olympische dag in het leven geroepen. Dit is veel meer dan alleen een sportevenement. Deze dag is voor iedereen en bij uitstek geschikt om wereldwijd actief te worden; om te bewegen, ontdekken en leren.

De Olympische dag heeft zich tegenwoordig ontwikkeld tot veel meer dan een run of gewoon een sportevenement. Op basis van de drie pijlers “bewegen”, “leren” en “ontdekken”, zet het Nationaal Olympisch Comité zich in om sport, culturele en educatieve activiteiten  – ongeacht leeftijd, geslacht, sociale achtergrond of sportieve vermogen te promoten. Op initiatief van NOC*NSF geven topsporters op basisscholen in heel Nederland spreekbeurten.

(bron: Olympic Day en NOC*NSF)

>>> Olympische Zomerspelen Pakket Rio 2016 <<<

Hoe leuk is het om deze dag of dit evenement ook als thema- of sportdag op de basisscholen aan te kunnen bieden?

Olympische Zomer Spelen voor basisschool

Op basis van het jaarlijkse succes van ons Pakket en onze missie de Nederlandse kinderen over de hele wereld d.m.v. een sportdag met elkaar te verbinden zijn we enthousiast aan de slag gegaan met het internationale sportevenement en de Olympische dag die voor de deur staan. Vol trots presenteren we ons nieuwe themapakket: Het Olympische Zomerspelen Pakket – Rio. 

Zoals je van KoningsspelenPakket gewend bent kan je nu ook weer een uitgebreid pakket verwachten:

 • Stappenplan Rio 2016
 • Spelkaarten met uitgewerkte spellen voor in het gymlokaal of op het veld
  (gebaseerd op Olympische sporten)
 • Spelletjes kaarten met uitgewerkte spellen voor in een lokaal, thuis of elders (hier moet deels bij geknutseld worden)
 • Handige bijlagen bij verschillende spellen
 • Spelkaarten voor de leerlingen zodat zij weten welke spellen zij al gedaan hebben en welke spellen zij nog gaan doen
 • Certificaat
 • Medailles in verschillende kleuren; elke groep zijn eigen kleur
 • Afstreeplijstje
 • Vlaggetjes Olympische Zomerspelen in verschillende kleuren
 • Slingers Olympische Zomerspelen

>>> Olympische Zomerspelen Pakket Rio 2016 <<<

bedank cadeau KoningsspelenPakket

Bonus cadeau ‘Taart bij de koffie’

Dit jaar ontvangen alle KoningsspelenPakket gebruikers ‘Taart voor bij de koffie!’ als bonus cadeau. Heb jij dit jaar met ons Pakket gewerkt, dan sta je automatisch ingeschreven voor onze nieuwsbrief waarin je het print- en knipvel kunt downloaden.

Toepassingen voor het taartje

 • cadeaudoosje/verpakking voor Vaderdag
 • oefenmateriaal voor breuken bij de rekenlessen
 • speelgoed in de poppenhoek
 • aankleding van een verjaardagsfeestje

Tip: lamineer het vel voor het uitknippen en in elkaar vouwen voor stevigheid en een langere levensduur.

Koningsspelen 2016: Bedank cadeau voor alle KoningsspelenPakket fans!

Koningsspelen 2016, een kleine terugblik:

Het weer was ons gelukkig goed gezind en het mag wel duidelijk zijn dat Koningsspelen 2016 een zeer geslaagd evenement is geworden. Wij hopen dat ook jullie school, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang of willekeurig welke organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde sportdag en dat ons Pakket daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren. Twitter, Facebook en Youtube staan in elk geval vol met enthousiaste verhalen en kleurrijke foto’s van blije kinderen.
We hebben een aantal video’s en foto’s op onze Facebook pagina gedeeld. Mochten jullie nog meer leuke voorbeelden hebben waarin te zien is dat ons KoningsspelenPakket gebruikt is dan houden wij ons van harte aanbevolen!

Leraar24:

Tijdens de Koningsspelen 2016, zijn we op bezoek geweest bij de Mytylschool in Eindhoven. Hier hebben we mee kunnen genieten van een fantastische sportdag. Wij bedanken de Mytylschool nogmaals voor de gastvrijheid!
Tijdens dit bezoek zijn er opnames gemaakt door Gertruud van Ettinger voor Leraar24. Bekijk de video 

Extra’s:

Sinds vorig jaar hebben wij ons pakket uitgebreid met spelletjes zoals Sudoku, Memory en puzzels. Ook hebben we de mogelijkheid toegevoegd om, naast het uitgebreide gratis pakket, een aantal spelletjes voor een klein bedrag aan te schaffen. Hier is veel gebruik van gemaakt. Extra downloads
Reden voor ons om hier mee door te gaan en deze activiteit verder uit te bouwen. Wij zitten vol ideeën. Achter de schermen werken wij aan een ontzettend leuk product om het jullie nog gemakkelijker te maken om leuke activiteiten voor en met de leerlingen te organiseren. Ook zo benieuwd? We houden jullie op de hoogte! (update: zie Themapakketten)

We merken dat de vraag naar gepersonaliseerde en geprinte materialen toeneemt. Verschillende scholen maakten gebruik van de mogelijkheid om Maatwerk af te nemen. We bieden de mogelijkheid om certificaten of medailles van het eigen schoollogo  te voorzien en/of bestanden te leveren waarop de school zelf digitaal leerling gegevens kan toevoegen. Ook hebben we dit jaar geprinte en gestanste medailles geleverd. Volgend jaar breiden we ook deze activiteiten verder uit. Maatwerk

Koningsspelen 2016 in Zwolle:

Dit jaar bracht het Koninklijk paar tijdens Koningsdag een bezoek aan de stad Zwolle. Omdat wij, de makers van het KoningsspelenPakket onder de rook van Zwolle wonen, wilden wij iets extra’s doen voor de basisscholen in Zwolle. De scholen ontvingen gratis een pakket dubbelzijdig geprinte placemats. Wij hebben Hofleverancier Drukkerij Zalsman uit Zwolle bereid gevonden om deze actie te sponsoren.

Bedankt!

We bedanken onze sponsors! Zonder hen was het niet mogelijk geweest om het KoningsspelenPakket in deze vorm mogelijk te maken.

Maar wij bedanken ook jullie! Als dank voor je vertrouwen ontvang je nog een extra cadeau. Dit is via onderstaande oranje knop te downloaden. (alleen voor lezers van onze nieuwsbrief)

Aantallen in 2016

 • bijna 30.000 bezoekers uit binnen- en buitenland
 • 6600 bezoekers op de downloadpagina

Het beloofde cadeau

Koningsspelen 2016 bedank cadeauDit jaar hebben we een heel (s)makelijk cadeautje voor jullie gemaakt.

Hoe kun je dit printvel inzetten:
• als cadeaudoosje/verpakking voor Vaderdag
• als oefenmateriaal voor breuken bij de rekenlessen
• als speelgoed in de poppenhoek
• als aankleding van een verjaardagsfeestje
Tip: lamineer het vel voor het uitknippen en in elkaar vouwen voor stevigheid en een langere levensduur.

En dan is er koffie!

koningsspelen pakket koffieKoningsspelen 2016 zit er weer op voor dit jaar. Dat betekent voor ons de balans opmaken, mailtjes beantwoorden, bedank cadeau versturen en de statistieken analyseren.

Het was een groot succes maar kan het nóg beter volgend jaar? Voordat we in de volgende brainstorm sessie duiken voor pakket 2016 blazen we even uit en nemen een kopje koffie in de zon.

Schenk ons een kopje koffie

 

KoningsspelenPakket 2017

Heb je nog opmerkingen, suggesties en tips voor volgend jaar? Wij horen het graag en nemen het mee in de eerstvolgende brainstormsessie voor het pakket van 2017.

Wil je tussen de Spelen door op de hoogte blijven van KoningsspelenPakket? Dat kan door ons op Social Media te volgen. Bovendien help je ons bereik groter te maken door onze Facebookpagina te liken, ons te volgen op Twitter of KoningsspelenPakket op Google+ aan je kringen toe te voegen.

Wij wensen je, in Nederland en ver daarbuiten, heel veel goeds toe en hopen dat je ook volgend jaar weer van ons pakket gebruik zal maken.

Met creatieve en sportieve groeten,
Linda Thuijs                    | Geke Versprille
Grafisch ontwerpster  | Onderwijsadviseur

Leraar24

Dit jaar zijn wij tijdens de Koningsspelen op bezoek geweest bij de Mytylschool in Eindhoven. Hier hebben we mee kunnen genieten van een fantastische sportdag. Wij bedanken de Mytylschool nogmaals voor de gastvrijheid!

Geke KoningsspelenPakket Linda KoningsspelenPakketTijdens dit bezoek zijn er opnames gemaakt door Gertruud van Ettinger voor Leraar24. Binnenkort komt het filmpje online. Wil je ook weten wat er bij komt kijken om deze doelgroep een geslaagde dag te bezorgen? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. We zullen het filmpje zo snel mogelijk met jullie delen.

Bedankt aan alle gebruikers van KoningsspelenPakket 2016

Een kleine terugblik:

Het weer was ons gelukkig goed gezind en het mag wel duidelijk zijn dat Koningsspelen 2016 een zeer geslaagd evenement is geworden. Wij hopen dat ook jullie school, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang of willekeurig welke organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde sportdag en dat ons Pakket daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren. Twitter, Facebook en Youtube staan in elk geval vol met enthousiaste verhalen en kleurrijke foto’s van blije kinderen.
We hebben een aantal video’s en foto’s op onze Facebook pagina gedeeld. Mochten jullie nog meer leuke voorbeelden hebben waarin te zien is dat ons KoningsspelenPakket gebruikt is dan houden wij ons van harte aanbevolen!

 

Extra’s:

Sinds vorig jaar hebben wij ons pakket uitgebreid met spelletjes zoals Sudoku, Memory en puzzels. Ook hebben we de mogelijkheid toegevoegd om, naast het uitgebreide gratis pakket, een aantal spelletjes voor een klein bedrag aan te schaffen. Hier is veel gebruik van gemaakt. Extra downloads

Reden voor ons om hier mee door te gaan en deze activiteit verder uit te bouwen. Wij zitten vol ideeën. Achter de schermen werken wij aan een ontzettend leuk product om het jullie nog gemakkelijker te maken om leuke activiteiten voor en met de leerlingen te organiseren. Ook zo benieuwd? We houden jullie op de hoogte!

We merken dat de vraag naar gepersonaliseerde en geprinte materialen toeneemt. Verschillende scholen maakten gebruik van de mogelijkheid om Maatwerk af te nemen. We bieden de mogelijkheid om certificaten of medailles van het eigen schoollogo te voorzien en/of bestanden te leveren waarop de school zelf digitaal leerling gegevens kan toevoegen. Ook hebben we dit jaar geprinte en gestanste medailles geleverd. Volgend jaar breiden we ook deze activiteiten verder uit. Maatwerk

 

Aantallen in 2016

 • bijna 30.000 bezoekers uit
  binnen- en buitenland
 • 6600 bezoekers
  op de downloadpagina

 

Bedank cadeau

Wij bedanken onze sponsoren, maar wij bedanken ook jullie! Als dank voor je vertrouwen ontvang je nog een extra cadeau. Deze vind je onder de oranje knop in de nieuwsbrief van 17 mei 2016.

bedank cadeau KoningsspelenPakket

Dit jaar hebben we een heel (s)makelijk cadeautje voor jullie gemaakt.

Hoe kun je dit printvel inzetten:

 • als cadeaudoosje/verpakking voor Vaderdag
 • als oefenmateriaal voor breuken bij de rekenlessen
 • als speelgoed in de poppenhoek
 • als aankleding van een verjaardagsfeestje

Tip: lamineer het vel voor het uitknippen en in elkaar vouwen voor stevigheid en een langere levensduur.

 

En dan is er koffie!

koningsspelen pakketDe Koningsspelen zitten er weer op voor dit jaar. Dat betekent voor ons de balans opmaken, mailtjes beantwoorden, bedank cadeau versturen en de statistieken analyseren.

Het was een groot succes maar kan het nóg beter volgend jaar? Voordat we in de volgende brainstorm sessie duiken voor pakket 2016 blazen we even uit en nemen een kopje koffie in de zon.

Schenk (jij) ons een kopje koffie (in)?

 

Pakket 2017

Heb je nog opmerkingen, suggesties en tips voor volgend jaar? Wij horen het graag en nemen het mee in de eerstvolgende brainstormsessie voor het pakket van 2017.

Wil je tussen de Spelen door op de hoogte blijven van KoningsspelenPakket? Dat kan door ons op Social Media te volgen. Bovendien help je ons bereik groter te maken door onze Facebookpagina te liken, ons te volgen op Twitter of KoningsspelenPakket.

Wij wensen je, in Nederland en ver daarbuiten, heel veel goeds toe en hopen dat je ook volgend jaar weer van ons pakket gebruik zal maken.

Met sportieve groeten,

Geke Versprille & Linda Thuijs

2016 Actie Zwolle

Dit jaar bracht het Koninklijk paar tijdens Koningsdag een bezoek aan de stad Zwolle. Omdat wij, de makers van het KoningsspelenPakket onder de rook van Zwolle wonen, wilden wij iets extra’s doen voor de basisscholen in Zwolle. De scholen ontvingen gratis een pakket dubbelzijdig geprinte placemats. Wij hebben Hofleverancier Drukkerij Zalsman uit Zwolle bereid gevonden om deze actie te sponsoren.

 

Winactie Zwolle

fhuttle

 

 

Ook zijn de leerlingen van de scholen aan het werk gezet met een tekenwedstrijd. De school met je mooiste inzending wint een pakket van vijf Fhuttles met daarbij leuke spelsuggesties. Wil je alsnog kans maken op deze fantastische hoofdprijs.

 

 

Wat houdt de wedstrijd in:

 • Maak met zo veel mogelijk leerlingen samen een tekening van het Koninklijk paar.
 • Plaats vervolgens uiterlijk 30 mei 2016 een mooie foto van jullie tekening op Facebook waarbij je KoningsspelenPakket tagt. (@KoningsspelenPakket)
 • Laat ons zien dat er met veel leerlingen gewerkt is aan de tekening door foto’s of ander beeldmateriaal toe te voegen. Deze mogen eventueel ook via de mail naar ons toegestuurd worden.
 • Vermeld naam en adres van jullie school en de reden waarom jullie vinden dat jullie zouden moeten winnen….

Wij maken begin juni de prijswinnaars bekend.

* Bij deelname aan de tekenwedstrijd ga je er mee akkoord dat wij dit beeldmateriaal mogen gebruiken voor promotie doeleinden.
* Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Kant en klare medailles

medaille 2016 bewerkt copy

Nóg meer gemak met de kant en klare medailles voor de Koningsspelen. Voor slechts           € 9,95 per set van 32 medailles! Dát scheelt een hoop knipwerk!

Bestellen:

 • vóór 30 maart 2016
 • per 32 stuks (dus 32, 64, 96…)
 • met onderstaand formulier

Betalen:

 • vóór 30 maart 2016 (via de betaallink die je per mail ontvangt)
 • verzendkosten binnen Nederland €7,50
 • verzendkosten buitenland op aanvraag

Levering:

Wij verzamelen alle aanvragen en laten de medailles begin april printen, stansen en verzenden. Je hebt je kant en klare medailles ruimschoots op tijd voor Koningsspelen op school bezorgd.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Schoolshirts bestellen

LOGO SCHOOLKLEDING
Ben je op zoek naar leuke (oranje) shirts voor de Koningsspelen of toe aan nieuwe schoolshirts?

Gebruikers van het KoningsspelenPakket kunnen tot 15 april 2016 bij Schoolkleding.nl met korting schoolshirts in verschillende kleuren aanschaffen: shirts met eigen schoollogo of het speciale KoningsspelenPakket shirt.

Bestellen:

Voorkom teleurstelling door de shirts op tijd te bestellen en maak gebruik van de aantrekkelijke prijzen.

shirts 1Shirt 2 vrij

Informatie shirts:
100% polyester, sneldrogende lichte stof.
Ronde hals. Nektape. Raglan mouwen met overstiksels.
Afwerking met dubbele stiksels aan de mouwuiteinden en onderkant.
Verkrijgbare maten: 6/8 – 8/10 – 10/12 – 12/14

De verantwoordelijkheid voor en verwerking van de bestellingen die geplaatst worden via deze link liggen geheel bij Schoolkleding.nl en gaan buiten KoningsspelenPakket om.